Rozhovor:

ă 1998, CPLDZ

V 3.čísle nášho časopisu (3/98) sme uverejnili rozhovor s Braňom Alexom, členom skupiny Slobodná Európa. Rozhodli sme sa, že Braňa oslovíme po 6 mesiacoch opäť a porozprávame sa o tom, čo sa v jeho živote za pol roka zmenilo – stalo.

IVA: V predchádzajúcom rozhovore si spomínal, že sa liečiš, pokračuje ďalej Tvoja snaha?

BRAŇO: Napriek snahe lekárov, terapeutov CPLDZ ako aj mojej stále zotrvávam v ambulantnej substitučnej liečbe. Pravidelne, minimálne dva krát do mesiaca navštevujem substitučnú skupinu. Môžem povedať, že v momentálnom období som dosť odolný – silný voči heroínu, ale aj tak je to zakryté liekmi.

IVA: Čo máš nové?

BRAŇO: V nahrávacom štúdiu sme s kapelou zrealizovali tri nové piesne, ktoré budú vydané na CD nosiči. Spievam v nich a hrám na klávesy. Chcel by som čitateľom predstaviť jeden z textov piesní, venoval som ho priateľovi, pod ktorého smrť sa podpísal pervitín (veľa ľudí si myslí, že táto droga nezabíja).(text uverejníme na konci rozhovoru – poznámka autorky)

IVA: A čo najbližšia budúcnosť?

BRAŇO: Chcem sa zbaviť liekov a rozmýšľam nad lôžkovým detoxom a možno aj nad Jaskáčom.

IVA: Na záver sa Ťa spýtam to isté, čo minule: Čo odkážeš našim čitateľom?

BRAŇO: Moja droga pred heroínom bola hudba, ku ktorej som sa vrátil a myslím si, že táto skutočnosť má podiel na mojom terajšom zdravotnom aj psychickom stave. Nech sa každý nad tým zamyslí a začne opäť objavovať niečo, čo už dávno v minulosti poznal – miloval, na čo zabudol ...

IVA: Ďakujeme za rozhovor a veríme, že o 6 mesiacov sa porozprávame opäť...

 


 

Smola Music/Lyrics by Braňo Alex

Ušiel mi autobus,
posledný bol,
polnoc bije na veži,
zostal som tam stáť
sám ako kôl,
musel som odísť peši.

Refrén: Smola, smola, smola
Drží sa ma ako kliešť.

Zomrel mi kamarát,
posledný bol.
Smola sa opäť teší,
zostal som tu stáť
sám ako kôl,mohol to nejako prežiť.